Security Alert!
Laman Utama : Kategori : Novel
Novel
Novel
CintaMotivasi
Misteri/ ThrillerSastera
PengembaraanPolitik
Sains Fiksyen/ FantasiPemenang Anugerah
Cerpen/ DramaKisah Benar
SejarahAntologi Puisi
IslamikNovel – lain-lain
 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Senarai 1-20 dari 200 produk
1

Wanita Terindah (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Ezza Mysara

*Sebelum ini diterbitkan dengan tajuk "Wanita Terakhir".

“You rasa, marah yang selalu you bawa tu marah terkeji atau marah terpuji?” – Nuryn Nafeesa.

Yang suka marah itu ialah Fahim Aiman. Yang ...
 

Harga : RM 30.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
2

Cerpen Terbaik 2016
Penulis : Ainunl Muaiyanah Sulaiman

Cerpen-cerpen terbitan 2016 oleh:

1. Anas Mohd

2. Zahid M. Naser

3. Noor ...
 

Harga : RM 19.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
3

Ambivalen
Penulis : Faiz Ibrahim

Cerita ini mengisahkan tentang seorang budak bernama Hafiz yang mengalami penyakit MPD (Multiple Personality Disorder), di mana dia ada dua personaliti di dalam badannya tanpa dia sedar pada mulanya. Personaliti pertama ialah Hafiz, yang kedua, ...
 

Harga : RM 34.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
4

Titian Cinta (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Ridhya Iman

Dulu, dia pernah dihalau bagai kucing kurap oleh suami sendiri. Kini, setelah empat tahun membawa diri di bumi asing, ‘Aisy pulang dengan nekad mahu menuntut janji yang pernah dilafazkan oleh sang suami. Namun, tatkala bertemu, lain pula ...
 

Harga : RM 30.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
5

Kerna Syurga Bukan Percuma (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Najmi Feith
“Takkan nak ngorat awek tengah-tengah jalan kot bro? ni set-set tudung labuh pun kau minat?” tanya Khai.
“Bukan Khai.. Ni haaa dua perempuan pakai khemah atas kepala ni ...
 
Harga : RM 25.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
6

Lafazkan Kalimah Cintamu (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Siti Rosmizah

Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. 23 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. kepulangannya ke pangkuan keluarga telah membuka tirai luka dalam hidupnya. Tengku Ryan Ameer, ...
 

Harga : RM 26.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
7

Kerna Syurga Bukan Percuma 2
Penulis : Najmi Feth
“Mustahillah dia hidup balik. Kau jangan main-main Raziq, mana ada manusia yang dah mati hidup balik!”
 
Khai berang. Dia ...
 
Harga : RM 30.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
8

Nota: 3
Penulis : Shaz Johar
“Aku nak bagi story bagus kat kau ni. Memang ada orang yang cuba nak bunuh aku. Aku ada dapat surat. Macam notis. Macam nota. Macam ni ha.” – Amri Adnan.
 
 
Harga : RM 19.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
9

Saat Terlalu Cinta
Penulis : Anita Abdullah

#Novel ini telah memenangi TEMPAT PERTAMA Pertandingan Top Novelis Mutiara Minda 2013/2014 anjuran MPH Bookstores Sdn. Bhd.

Nurul Qistina Ain, seorang gadis cantik yang berpelajaran tinggi, ...
 

Harga : RM 24.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
10

Sebelas Patriot
Penulis : Andrea Hirata

Sebelas Patriot adalah kisah yang menggetarkan hati dan menyuntik inspirasi, berkisar perihal cinta seorang anak, pengorbanan seorang ayah, dan kegigihan menggapai impian. Cinta seorang anak bukan sekadar patuh kepada ...
 

Harga : RM 10.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
11

Asrama
Penulis : Muhammad Fatrim
Dahlia, hati-hati dengan ASRAMA ni.” Maria tiba-tiba merendahkan suaranya sambil menatap roman Dahlia.

“Kalau takat kau nak ingatkan aku pasal geng Queen yang macam syaitan tu, tak payah la.” Dahlia kurang senang dengan amaran Maria ...
 

Harga : RM 19.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
12

Februari
Penulis : Rafiuddin Rabu
Februari ialah bulan terakhir dalam kalendar Roman sehingga 450 SM ia dijadikan bulan yang kedua. Asalnya Januari dan Februari tidak wujud dalam kalendar kerana bagi Roman musim sejuk di antara bulan Disember dan ...
 
Harga : RM 25.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
13

Gelap
Penulis : Ariff Adly

Sekumpulan kawan dari keluarga orang berada mengamalkan gaya hidup bebas. ‘Private party' setiap tahun sudah menjadi satu tradisi.

Satu invitasi daripada Adi dan Maya yang merupakan tuan rumah kali ini diterima oleh Anip, ...
 

Harga : RM 19.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
14

Dihantu
Penulis : Mikael Sahaja

Pontianak dilahirkan sebagai hantu tapi sering gagal menakutkan manusia. Dia dipaksa berpindah oleh Ayah Ponti yang tidak tahan lagi diketawakan hantu lain di warung kopi Hantu Air di kampung mereka. Maka Pontianak ...
 

Harga : RM 19.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
15

Puaka
Penulis : Sahidzan Salleh

Setelah menjalani latihan praktikal di sebuah ladang, tiga sahabat – Amirul, Roslan Dan Malik – telah pergi ke sebuah hutan dan bertemu dengan sekor jembalang bernama Jack D dalam sebuah banglo mistik. ...
 

Harga : RM 21.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
16

Julai
Penulis : M. Faiz Syahmi; Embun Karina
Di gurun tanpa batas, kukehilangan jiwaku lalu menemukan mawar ini. Mekar-kuncup ia sering termalu-yakin antara sedar dan mati. Apa pun jua yang mereka kata- fikirkan, kutetap di dalammu kerana aku adalah dirimu. ...
 
Harga : RM 25.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
17

Mr. London Ms. Langkawi
Penulis : Herna Diana

Aidid Mukhlis - Berpelajaran tinggi dan mempunyai kerjaya yang bagus. Dari kecil sudah menetap di luar negara membuatkan jiwanya seakan hilang rasa cinta pada kampung halaman. Akhirnya kerana dipaksa, dia pulang juga tanpa ...
 

Harga : RM 21.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
18

Papa Nak Menantu (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Hasrudi Jawawi

Amboi, kau cakap senanglah. Kau ingat nak cari suami tu macam pilih jering kat pasar? Mana yang kau nampak besar, kau kaut?

BILA Pak Saad naik hantu, terus dia nak menantu! ...
 

Harga : RM 22.90
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
19

Ini Buku Seram!
Penulis : Resmanshah

Bersiap untuk menghantui diri anda lagi dengan cerita yang lebih seram hingga membuatkan anda semua berasa menyesal dan geram sakan. Keseraman jalan cerita yang ada di dalam buku kali ini lebih mantap dan lebih ...
 

Harga : RM 20.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
20

Ahmad Al-Kebab (Sebuah Novel Parodi)
Penulis : Wan Azlan

Amaran:

Blurb ini perlu dibaca dengan hati yang sabar.

Kisahnya bermula apabila seorang lelaki kaya bernama Sheikh Majnun al - Jerunga mahu mengahwinkan tiga orang anak ...
 

Harga : RM 17.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Senarai 1-20 dari 200 produk
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option