Security Alert!
Laman Utama : Kategori : Novel
Novel
Novel
CintaMotivasi
Misteri/ ThrillerSastera
PengembaraanPolitik
Sains Fiksyen/ FantasiPemenang Anugerah
Cerpen/ DramaKisah Benar
SejarahAntologi Puisi
IslamikNovel – lain-lain
 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Senarai 1-20 dari 200 produk
1

Wanita Terindah (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Ezza Mysara

*Sebelum ini diterbitkan dengan tajuk "Wanita Terakhir".

“You rasa, marah yang selalu you bawa tu marah terkeji atau marah terpuji?” – Nuryn Nafeesa.

Yang suka marah itu ialah Fahim Aiman. Yang ...
 

Harga : RM 30.00
Harga promosi : RM 25.50
Penjimatan : RM 4.50 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
2

Cerpen Terbaik 2016
Penulis : Ainunl Muaiyanah Sulaiman

Cerpen-cerpen terbitan 2016 oleh:

1. Anas Mohd

2. Zahid M. Naser

3. Noor ...
 

Harga : RM 19.00
Harga promosi : RM 16.15
Penjimatan : RM 2.85 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
3

Titian Cinta (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Ridhya Iman

Dulu, dia pernah dihalau bagai kucing kurap oleh suami sendiri. Kini, setelah empat tahun membawa diri di bumi asing, ‘Aisy pulang dengan nekad mahu menuntut janji yang pernah dilafazkan oleh sang suami. Namun, tatkala bertemu, lain pula ...
 

Harga : RM 30.00
Harga promosi : RM 25.50
Penjimatan : RM 4.50 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
4

Lafazkan Kalimah Cintamu
Penulis : Siti Rosmizah
Tengku Aqilah, seorang anak yang di sisih oleh bapa kandungnya sendiri. 23 tahun Tengku Aqilah hidup di perantauan membina kehidupannya sendiri. kepulangannya ke pangkuan keluarga telah membuka tirai luka dalam hidupnya. Tengku Ryan Ameer, jejaka ...
 
Harga : RM 26.90
Harga promosi : RM 22.87
Penjimatan : RM 4.04 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
5

Ambivalen
Penulis : Faiz Ibrahim

Cerita ini mengisahkan tentang seorang budak bernama Hafiz yang mengalami penyakit MPD (Multiple Personality Disorder), di mana dia ada dua personaliti di dalam badannya tanpa dia sedar pada mulanya. Personaliti pertama ialah Hafiz, yang kedua, ...
 

Harga : RM 34.90
Harga promosi : RM 29.67
Penjimatan : RM 5.24 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
6

Saat Terlalu Cinta
Penulis : Anita Abdullah

#Novel ini telah memenangi TEMPAT PERTAMA Pertandingan Top Novelis Mutiara Minda 2013/2014 anjuran MPH Bookstores Sdn. Bhd.

Nurul Qistina Ain, seorang gadis cantik yang berpelajaran tinggi, ...
 

Harga : RM 24.90
Harga promosi : RM 21.17
Penjimatan : RM 3.74 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
7

Ketika Azazil Berputus Asa
Penulis : Hadi Fayyadh
KETIKA AZAZIL BERPUTUS ASA : Rungkai Misteri Dunia yang disembunyikan.
 
Kisahnya dibongkar di dalam kitab kuno lampau. ...
 
Harga : RM 29.90
Harga promosi : RM 25.42
Penjimatan : RM 4.49 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
8

Encik Suami Mat Salih Celup (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Yumi Hyra

Bukan setakat encik suami mat salih celup itu tidak mahu dan mungkin tidak tahu berbahasa Melayu, sang umi mentua pula mula melantik Iman sebagai ketua projek ‘memelayukan' si mat salih celup.

 

Harga : RM 26.00
Harga promosi : RM 22.10
Penjimatan : RM 3.90 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
9

Februari
Penulis : Rafiuddin Rabu
Februari ialah bulan terakhir dalam kalendar Roman sehingga 450 SM ia dijadikan bulan yang kedua. Asalnya Januari dan Februari tidak wujud dalam kalendar kerana bagi Roman musim sejuk di antara bulan Disember dan ...
 
Harga : RM 25.00
Harga promosi : RM 21.25
Penjimatan : RM 3.75 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
10

Sebelas Patriot
Penulis : Andrea Hirata

Sebelas Patriot adalah kisah yang menggetarkan hati dan menyuntik inspirasi, berkisar perihal cinta seorang anak, pengorbanan seorang ayah, dan kegigihan menggapai impian. Cinta seorang anak bukan sekadar patuh kepada ...
 

Harga : RM 10.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
11

Gelap
Penulis : Ariff Adly

Sekumpulan kawan dari keluarga orang berada mengamalkan gaya hidup bebas. ‘Private party' setiap tahun sudah menjadi satu tradisi.

Satu invitasi daripada Adi dan Maya yang merupakan tuan rumah kali ini diterima oleh Anip, ...
 

Harga : RM 19.90
Harga promosi : RM 16.92
Penjimatan : RM 2.99 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
12

Klong Mai
Penulis : Iman Fadia
Sejak memiliki peti kayu pemberian Phat yang dikenali di sebuah tokong Siam, hidup Dayah mula diselubungi misteri. Klong Mai yang sering disebut oleh wanita bangsawan Siam dalam mimpinya memberi petanda yang peti ...
 
Harga : RM 30.00
Harga promosi : RM 25.50
Penjimatan : RM 4.50 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
13

Mencintaimu Mr. Photographer (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Emma Mariam

Aku dah jatuh cinta dengan Mr. Photographer tu? Hanya satu klik pada lensa kamera hubungan Aira dan Jemy semakin rapat.
"Kau ingat kau tu cantik sangat ke sampai aku nak kena curi-curi tangkap gambar kau?” - ...
 

Harga : RM 23.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
14

Julai
Penulis : M. Faiz Syahmi; Embun Karina
Di gurun tanpa batas, kukehilangan jiwaku lalu menemukan mawar ini. Mekar-kuncup ia sering termalu-yakin antara sedar dan mati. Apa pun jua yang mereka kata- fikirkan, kutetap di dalammu kerana aku adalah dirimu. ...
 
Harga : RM 25.00
Harga promosi : RM 21.25
Penjimatan : RM 3.75 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
15

Bila Cinta Milik Dia
Penulis : Sharina Elisa
Gadis genius secantik Rania tidak mengimpikan jejaka macho sebagai pelengkap hidup.  Demi mencari cinta yang suci, dia menukar identiti menjadi gadis montel 130kg. Raqib, jejaka yang diminati Rania dalam diam ...
 
Harga : RM 22.00
Harga promosi : RM 18.70
Penjimatan : RM 3.30 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
16

Ini Buku Seram!
Penulis : Resmanshah

Bersiap untuk menghantui diri anda lagi dengan cerita yang lebih seram hingga membuatkan anda semua berasa menyesal dan geram sakan. Keseraman jalan cerita yang ada di dalam buku kali ini lebih mantap dan lebih ...
 

Harga : RM 20.00
Harga promosi : RM 17.00
Penjimatan : RM 3.00 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
17

Pengantin Tangkap Muat
Penulis : Dhiyana
Hana Humairah dan Umar Rayyan disatukan di dalam sebuah perkahwinan dek kerana sebuah rancangan. Dengan berbekalkan sebuah janji untuk menjaga dan membahagiakan Hana, Umar melamar wanita itu.
 
Harga : RM 25.00
Harga promosi : RM 21.25
Penjimatan : RM 3.75 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
18

Gantung
Penulis : Nadia Khan

Novel kedua oleh penulis novel bestseller KELABU.

"Musketeer Code - no all for one, just one for all."
Gibbs, Ray, KJ dan Troll – sekumpulan pelajar lelaki paling popular dan paling akrab di sebuah sekolah asrama elit. ...
 

Harga : RM 19.90
Harga promosi : RM 16.92
Penjimatan : RM 2.99 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
19

Kerna Syurga Bukan Percuma (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Najmi Feith
“Takkan nak ngorat awek tengah-tengah jalan kot bro? ni set-set tudung labuh pun kau minat?” tanya Khai.
“Bukan Khai.. Ni haaa dua perempuan pakai ...
 
Harga : RM 25.00
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
20

Suamiku Paling Sweet (Novel Diadaptasi ke Drama)
Penulis : Anjell

Kerana dia sweet, hati yang beku pun boleh cair.

Mama...Nak tolong tu memanglah boleh. Tapi ada ke patut suruh Sya jadi orang gaji rumah dia? Waaa... Mama, Sya goreng telur pun boleh terbelah lima kuali, tahu tak?”- QISYA ...
 

Harga : RM 29.00
Harga promosi : RM 24.65
Penjimatan : RM 4.35 (15%)
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari berkerja
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Senarai 1-20 dari 200 produk
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option