Morewards
Verified by Visa MasterCard SecureCode Click to Verify - This site chose Symantec SSL for secure e-commerce and confidential communications. Trusted Commerce
Browser Compatibility
Free Delivery
Customer Service


 
Banja Manggala
Ramlee Awang Murshid
rates 5.00 out of 5 (Very Good)
(1)  Tulis ulasan
Harga : RM 28.00*
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari bekerja


* Diskaun sah untuk pembelian atas talian sahaja.
Harga akan berubah dari masa ke semasa

Deskripsi Produk:

AMAR diselamatkan sepasukan komando Malaysia di sebuah telaga pada penghujung Perang Bosnia pada tahun 1995. Askar-askar Serbia yang memburunya ditemui mati dibaham kawanan serigala. Amar bersama sebilangan kanak-kanak Bosnia dibawa ke Malaysia dalam program anak angkat. Dia akhirnya diasuh dan dibesarkan oleh keluarga seorang jeneral, iaitu Dato’ Husam dan isterinya, Datin Normazlina. Pasangan itu mempunyai seorang anak perempuan bernama Rania.

Dua puluh tiga tahun berlalu, Amar sering dibayangi seekor serigala salji. Sering bermimpi berada di lembah banjaran Bosnia-Herzegovina yang hanya dihuni kawanan serigala. Dipercayai lembah banjaran itu kehilangan seorang Armel. Sejak peristiwa itu kehidupan Amar menjadi serabutan. Akhirnya dia pulang semula ke Bosnia-Herzegovina untuk mencari jawapan tentang asal usulnya yang diyakini berasal dari lembah berjiwa kosong.

Rania yang bertugas di sebuah stesen penyiaran antarabangsa membuat penggambaran travelog musim kedua tentang perang Bosnia. Bagaimanapun perancangannya tidak menjadi apabila diculik di Saravejo bersama dua rakan sekerjanya. Amar yang kebetulan berada di Wilayah Balkan nekad untuk menjejaki adiknya. Pada masa yang sama pembunuhan bersiri turut berlaku. Culik dan bunuh, jenayah kejam yang sedang disiasat oleh seorang pegawai polis veteran bernama Hasanovic.

Banja Manggala – apakah maknanya di lembah banjaran Bosnia-Herzegovina? Siapakah Armel yang hilang itu? Apakah hubungan Amar dengan kawanan serigala? RAMLEE AWANG MURSHID menukilkan sebuah fantasi ibarat mengolahnya menjadi sebuah filem. Sarat dipenuhi saspens. Elemen cinta sangat kuat kali ini. Disulami dengan lataran salji dan bayu pergunungan dalam dunia magis yang tersembunyi.
Mengenai Produk:
ID produk : 9789674464257
Muka Surat : 480
Format : Kulit Nipis
Penerbit : Buku Prima
Tarikh terbitan : 15-MAY-2018Komen Pembaca:

review

Nama: Zarina Binti Ahmad Zaki
Rating: 5 out of 5
komen:

Karya yang tidak mengecewakan.Mendebarkan. Dengan gaya penulisan yang pasti membuatkan kita sendiri terasa seperti berada di dalam konflik tersebut.


Koleksi Penulis:
 1. Ranggau
 2. Tombiruo (Novel Diadaptasi ke Filem)(Edisi Terhad)
 3. Banja Manggala
 4. Imaginasi
 5. Sunan Cinta Nan Sakti
 6. Legasi Tombiruo
 7. Anding Ayangan
 8. Tumbirou : Penunggu Rimba
 9. Hijab Sang Pencinta
 10. Ungu Karmila
 11. Hatiku di Harajuku
 12. Bagaikan Puteri
 13. Rahsia Perindu
 14. Tombiruo Terakhir
 15. Satu Janji

Cari bahan berkaitan mengikut kategori:
Kategori (utama) : Novel
Kategori (sub) : Misteri / Thriller
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option