Morewards
Verified by Visa MasterCard SecureCode Click to Verify - This site chose Symantec SSL for secure e-commerce and confidential communications. Trusted Commerce
Browser Compatibility
Free Delivery
Customer Service


 
Siri Blogger Masakan: Lauk Pauk Nusantara
Siti Delima
rates Jadi orang pertama untuk tulis ulasan
Harga : RM 9.90*
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari bekerja

* This product is zero-rated GST. Price payable is exclusive of GST
* Diskaun sah untuk pembelian atas talian sahaja.
Harga akan berubah dari masa ke semasa

Deskripsi Produk:

Sarat dengan masakan tradisional yang sesuai disajikan untuk santapan sekeluarga, buku Lauk-Pauk ini mengandungi resipi-resipi asli yang berasaskan ayam, daging, ikan, udang, sotong dan lain-lain. Anda pasti terliur dengan persembahan masakan yang dihasilkan.

Peribahasa "Ke mana tumpah kuah, kalau tidak ke nasi” cukup sinonim dalam penghasilan buku ini. Ini kerana kebanyakan resipi adalah hasil dari inspirasi ilmu dari ibu Siti Delima sendiri. Foto dan resipi yang dikongsikan adalah manifestasi Siti Delima sendiri dalam berkarya. Bermula hanya sekadar suka-suka, dua cabang seni yang mengalir dalam jiwa iaitu memasak dan fotografi, kini diadun menjadi satu. Cubalah rasainya!

Berasal dari Johor Bahru, penglibatan Siti Delima dalam dunia 'blogging' bermula ketika menetap di Kuala Lumpur sejak tahun 2005. Pada permulaannya, aktiviti 'blogging' ini sekadar untuk mengisi masa lapang dan berkongsi cerita kehidupan seharian. Lama-kelamaan, terbit minat untuk berkongsi resipi dan masakan setelah ramai pengunjung 'blog' memberikan maklumbalas positif. Kini, 'blog' Siti Delima mempunyai lebih dari 2,800 pengikut yang setia. Pada beliau, kepuasan dalam berkongsi resipi ialah apabila ia memberi manfaat kepada orang lain. Ada juga yang memulakan perniagaan makanan secara kecil-kecilan untuk menampung keluarga berpandukan resipi dari Siti Delima.
Mengenai Produk:
ID produk : 9789674151874
Format : Kulit Nipis
Penerbit : MPH Group Publishing
Tarikh terbitan : 31-MAR-2014Komen Pembaca:
reviewKoleksi Penulis:
  1. Siri Blogger Masakan: Lauk Pauk Nusantara

Cari bahan berkaitan mengikut kategori:
Kategori (utama) : Masakan
Kategori (sub) : Masakan Melayu
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option