Morewards
Verified by Visa MasterCard SecureCode Click to Verify - This site chose Symantec SSL for secure e-commerce and confidential communications. Trusted Commerce
Browser Compatibility
Free Delivery
Customer Service


 
Tolong Sempurnakan Cerita Mami
Syamnuriezmil
rates Jadi orang pertama untuk tulis ulasan
Harga : RM 23.00*
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari bekerja

* This product is zero-rated GST. Price payable is exclusive of GST
* Diskaun sah untuk pembelian atas talian sahaja.
Harga akan berubah dari masa ke semasa

Deskripsi Produk:

Adeena Aurell (Addie) berusia sepuluh tahun, merupakan anak tunggal pasangan Razean Safiya dan ‘Aun Adwa'. Dia tidak pernah membayangkan yang suatu hari nanti, apabila dia terjaga daripada tidur, mami dan papanya akan berpisah. Pada mulanya, Addie tak kesah. Nak buat macam mana, jodoh tak ada. Tapi...Setelah hampir enam bulan Addie terpaksa berpindah-randah macam orang nomad...Dia mula naik angin!

“Alamakkk...Addie tertinggal buku BM kat rumah mami!”

“Kan papa kata, sebelum pergi, tengoklah habis-habis.”

“Aduhhh...Mami, baju sukan kat rumah papa!”

“Clumsylah you...Sekarang mami dah kena buat dua kerja! Mami kena pi meeting ni, urgent pula! Pakai baju kosong sudahlah, cakap kat cikgu baju sukan tak dan kering!”

Addie mula membuat rancangan untuk satukan mami dan papanya semula. Tetapi rancangan Addie semuanya terjun ke gaung. Mami dan papa memang tidak boleh bersama lagi. Tanda tanya Addie mula timbul apabila Ku Harez Harith yang dipanggil Cikgu Ku, muncul dan mengetahui lebih banyak tentang dirinya sewaktu kecil. Rupa-rupanya Cikgu Ku menghabiskan empat tahun menjaga Addie di London tetapi terputus hubungan sewaktu Addie pulang ke Malaysia. Pelik kenapa hubungan yang begitu erat itu terputus telah membawa Addie terjerumus dalam rancangan papanya untuk menyatukan mami dengan Cikgu Ku. Masalahnya, pelbagai rancangan yang Addie, papa dan Cikgu Ku buat untuk cuba menyatukan mami dengan Cikgu Ku...

Mami tak layan sehinggalah papa terpaksa menggunakan cara terakhir yang membongkar satu rahsia.

“Papa nak suruh mami kahwin dengan Uncle Haha sebab papa dah nak mati ke? Tell me this is wrong papa! Tell me this is all wrong!!!”

“This is the truth, princess...” Teori Mikaela, kawan baik Addie mengatakan yang papanya itu sakit dan sanggup membuat rancangan yang pelik-pelik, ternyata betul. Masalahnya...Mampukah Addie sempurnakan cerita maminya dengan orang lain selain papanya sendiri? Mahukah mami sempurnakan ceritanya seperti kehendak Addie? Atau mami lebih mementingkan hatinya sendiri?




Mengenai Produk:
ID produk : 9789672102281
Muka Surat : 528
Format : Kulit Nipis
Penerbit : Penulisan2u
Tarikh terbitan : 15-DEC-2017



Komen Pembaca:
review



Koleksi Penulis:
  1. Today I Married My Best Friend
  2. Tolong Sempurnakan Cerita Mami
  3. Mr. Grey
  4. Cerita Cinta Kita
  5. Magisnya Cinta
  6. Tuan Anas Mikael (Novel Diadaptasi ke Drama)
  7. Cik Serba Tahu
  8. Perempuan Paling Bahagia
  9. Manuskrip Cinta
  10. Terlanjur Mencintaimu (Novel Diadaptasi ke Drama)
  11. Pabila Cinta Memanggilku
  12. Suamiku, Encik Perfect 10! (Novel Diadaptasi ke Filem)
  13. Rindu Kamu Mr.Darcy
  14. Suami Tanpa Cinta (Novel Diadaptasi ke Drama)
  15. Isteri untuk Disewa

Cari bahan berkaitan mengikut kategori:
Kategori (utama) : Novel
Kategori (sub) : Cinta
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option