Morewards
Verified by Visa MasterCard SecureCode Click to Verify - This site chose Symantec SSL for secure e-commerce and confidential communications. Trusted Commerce
Browser Compatibility
Free Delivery
Customer Service


 
Mengintai Aku di Neraka
Hadi Fayyadh
rates Jadi orang pertama untuk tulis ulasan
Harga : RM 29.90*
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari bekerja


* Diskaun sah untuk pembelian atas talian sahaja.
Harga akan berubah dari masa ke semasa

Deskripsi Produk:

MENGINTAI AKU DI NERAKA, novel thriller TERBARU dari Hadi Fayyadh penulis novel best seller Semusim di Barzakh. Sebuah inspirasi picisan kisah benar sejak beberapa bulan lalu sebelum penulis berangkat ke Mekah, beliau dipertemukan dengan seseorang yang mahu dikenali sebagai aleeya. Kisah Aleeya Qistina, mengambil keputusan untuk bunuh diri dan terjun di atas tebing nan tinggi, sebagai protes terhadap cintanya yang kecundang. Namun, dia gagal kerana ada sesuatu yang menggangunya saat itu. Apakah yang menggangunya dan kisah disebaliknya? Aleeya mengambil keputusan untuk murtad dari agama Islam, dan mula hidup di dalam budaya orangorang barat. Suatu ketika, dia mengambil keputusan untuk menjadikan kelab malam dan disko sebagai kiblatnya. Malam pertama dia mengunjunginya, dia disapa oleh seorang lelaki yang penuh tatoo dibadan, subang ditelinga, dihidung dan kelihatannya tak ubah seperti gengster kelab malam. Dia dipelawa minum arak bersamanya. Pada mulanya Aleeya Qistina menolak, namun setelah dia dicabar,dia menyahut cabaran itu. Sewaktu arak sedang diteguk,tiba-tiba dia ditegur sang lelaki tadi.

“Cuba kau lihat, air apa yang kau minum?” Alangkah terkejutnya dia, rupanya dia sedang minum air najis dan nanah yang busuk. Gelas tadi terus terhempas ke tanah. Alangkah bertambah kaget, Dia melihat suasana di kelab malam tadi berubah. Banyak makhluk bertanduk, huduh, mengerikan sedang menjilat makanan disitu yang telah bertukar menjadi najis serta merta. Semua orang masih leka menari, tapi wajah mereka sangat buruk. Aleeya Qistina terus takut. Dan apa yang anehnya, lelaki tadi tidak ada sedikitpun perasaan takut dan pelik, seolah-olah dia mengetahui apa yang dilihatnya. Soalan pertama dia ajukan, kau kenal ke siapa diri kau? Berlakulah dialog dan pesan yang diluar jangkaan. Siapakah lelaki itu? Bagaimana situasi yang dia dan lelaki tadi lalui di dalam disko tadi? Dia bukan bermimpi atau pengsan, tetapi adakah hijabnya dibuka oleh Allah?.
Mengenai Produk:
ID produk : 9789671427637
Format : Kulit Nipis
Penerbit : Iqes Tijarah Trading
Tarikh terbitan : 15-MAR-2018Komen Pembaca:
reviewKoleksi Penulis:
  1. Semusim di Mahsyar
  2. Mengintai Aku di Neraka
  3. Semusim di Barzakh
  4. Tarbiah dari Langit: Tuhan Sentuhlah Hatiku
  5. Eyes from the Abyss
  6. Ketika Azazil Berputus Asa

Cari bahan berkaitan mengikut kategori:
Kategori (utama) : Novel
Kategori (sub) : Islamik
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option