Morewards
Verified by Visa MasterCard SecureCode Click to Verify - This site chose Symantec SSL for secure e-commerce and confidential communications. Trusted Commerce
Browser Compatibility
Free Delivery
Customer Service


 
Semusim di Mahsyar
Hadi Fayyadh
rates 5.00 out of 5 (Very Good)
(1)  Tulis ulasan
Harga : RM 29.90*
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari bekerja

* This product is zero-rated GST. Price payable is exclusive of GST
* Diskaun sah untuk pembelian atas talian sahaja.
Harga akan berubah dari masa ke semasa

Deskripsi Produk:

Karya tinta cerita yang diceduk dari relung prasasti hati, seorang anak gadis yang pernah di matikan Allah seketika, "Mati Suri". Dia dikebumikan selama 5 hari berturut-turut dengan satu jasad misteri. Kematiannya berpunca dari kegagalan proses pembedahan jantung berlubang yang dihidapinya. Doktor mengesahkan kematiannya, lalu jenazahnya melalui proses pengembumian seperti biasa. Naluri kuat hati seorang ayah, dititipkan Allah melalui mimpi aneh. Anak gadisnya dilihat berjalan pulang kerumah dengan balutan kain kapan yang dipenuhi darah, nanah dan tanah. Hanya satu perkataan yang disebutnya' " Ayah, iqlima tak mati lagi... selamatkan saya ayah".

Dengan raut wajah yang sangat mengerikan dia mengulang ayat yang sama sehingga Ayahnya mulai gusar tentang mimpinya. Dengan kudrat sebagai lelaki yang lumpuh seluruh badan, dia mengesot berjalan beberapa kilometer untuk menyakinkan orang kampung tentang apa yang dialami oleh mimpinya. Apa yang terjadi kepada Ayahnya ? Mampukah mesej anaknya disampaikan? Benarkah anaknya masih hidup? Bagaimana anak gadis iqlima ini diselamatkan? Apa pula pengalaman yang dilaluinya selama 5 hari ditanam di dalam Kubur? Siapa pula mayat yang ditanam bersama-sama dengannya? Semusim Di Mahsyar sebuah rentetan sejarah peradaban. Dipaut Allah buat insan yang terpilih, merasai dan melalui kematian yang tidak lagi mampu digambarkan.
Mengenai Produk:
ID produk : 9789671427620
Format : Kulit Nipis
Penerbit : Iqes Tijarah Trading
Tarikh terbitan : 20-JUL-2017Komen Pembaca:

review

Nama: NADIAH SHAHRUM
Rating: 5 out of 5
komen:

Yang membuatkan saya beli buku ni apabila membaca sipnosisnya. Alhamdulillah hasil terbaru karya Hadi Fayadh yang memang tidak mengecewakan. Besar hibrah pengajaran yang boleh diambil oleh pembaca. Terbaik!


Koleksi Penulis:
  1. Semusim di Mahsyar
  2. Mengintai Aku di Neraka
  3. Semusim di Barzakh
  4. Tarbiah dari Langit: Tuhan Sentuhlah Hatiku
  5. Eyes from the Abyss
  6. Ketika Azazil Berputus Asa

Cari bahan berkaitan mengikut kategori:
Kategori (utama) : Novel
Kategori (sub) : Misteri / Thriller
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option