Search by: ( Tips: Search Author by: Last Name, First Name)
Morewards
Verified by Visa MasterCard SecureCode Click to Verify - This site chose Symantec SSL for secure e-commerce and confidential communications. Trusted Commerce
Browser Compatibility
Free Delivery
Customer Service
MPH Quill -Your Lifestyle Magazine


 
Dia...Random Guy
Farah Husain
rates 4.53 out of 5 (Very Good)
(17)  Tulis ulasan
Harga : RM 23.00*
Penghantaran tempatan: 3 ke 5 hari bekerja

* Diskaun sah untuk pembelian atas talian sahaja.
Harga akan berubah dari masa ke semasa

Deskripsi Produk:

Kerana tidak mahu dicop sebagai ‘loser', Alina Suffiya bertindak pantas menarik lengan jejaka ‘random' untuk diperkenalkan sebagai tunangannya. Apa nak buat, hanya si random itu saja yang dia nampak ketika itu. Hidup Zariel Amzar yang tenang dan damai tiba-tiba seperti menaiki roller-coaster di taman tema. Ini semua perempuan psiko tu punya pasal!

Gosip liar mula tersebar dan dia diberi tekanan oleh mama tersayang. Suratan atau kebetulan? Mereka kini di bawah satu bumbung. Amzar mengambil peluang untuk membalas rasa sakit hati. Alina dibuang kerja atas alasan mengurangkan perbelanjaan syarikat.

“You are one heartless man! Saya harap…. Tak! saya doakan supaya awak dapat cari semula hati awak yang dah hilang tu.” - Alina

“You know what, I take back my word. You ni bukan gila… but downright psycho. Go and get a treatment!”- Amzar.

Kita hanya merancang. Sangka Alina selepas peristiwa itu dia tidak perlu berjumpa Si Random Guy lagi. Tapi takdir ada rancangan berbeza dan hidup mereka tidak lagi seperti dulu.

“You ingat you ni tuan puteri ke nak kena berjemput segala?”- Amzar

“Manalah saya tahu kena tunggu di bawah ni. Saya ingat encik ada di atas, saya naiklah!”- Alina

Mengenali seorang Amzar, perasaan yang Alina kunci dalam hati, muncul kembali. Cik jantung mula berdegup kencang dan cik hati mengedik tak tentu hala. Kemunculan Hairi yang cuba mendekati semula Alina, mengundang krisis dalam hati Amzar. Apabila Cik Kerani dilayan sedingin salju, dia pula diberi ‘layanan bahu sejuk'. Menggelabah pula nak memujuk.

Walaupun mulut kata benci, hati mula menari! ‘Isyyy.. kacau daun betul Si Hairi ni. Dah pergi tu, pergi ajelah'. Siapakah yang berjaya membuka kunci hati Alina. - Hairi atau Dia… Random Guy?




Mengenai Produk:
ID produk : 9789671192504
Format : Kulit Nipis
Penerbit : Idea Kreatif
Tarikh terbitan : 31-JUL-2013



Komen Pembaca:

review

Nama: Zalina Hassan
Rating: 5 out of 5
komen:

Funny and sweet macam gula melaka ..... mesti beli!


Nama: Hazlin Jarimi
Rating: 5 out of 5
komen:

Ooooh... sexy goatee makes me drool. The best malay novel so far. A must buy.


Nama: Ruhaidah Kassim
Rating: 4 out of 5
komen:

Best...suka ngan goatee..:)


Nama: aliza
Rating: 4 out of 5
komen:

Tak rugi baca. Santai sekali dan senyum sokmo. Thanks writer.


Nama: RABI'ATUL ADHAWIYAH
Rating: 5 out of 5
komen:

BEST.....mmg BEST. simple and nice story....MMG SGT BERBALOI DIMILIKI. Tak rugi beli


Nama: Zahara
Rating: 5 out of 5
komen:

A sweet and simple love story. Worth every penny! Hope to see more from the writer. Well done!


Nama: Nadiya
Rating: 4 out of 5
komen:

I picked it randomly. What can I say about this book? It can turn your shitty day into a good one. Hope the writer could continue making this type of genre. If you need to work out on your stress, give this book a try.


Nama: Miralia Romli
Rating: 5 out of 5
komen:

Very Good..i like this novel much. The part that i really like is when they are honeymoon to Pangkor Laut Resort. This place that where i'm working with;-) Thank you writer..i believe that you have been to PLR.


Nama: MARLINA HONG
Rating: 5 out of 5
komen:

Love the storyline....Sweet and romantic..to the author Ms. FARAH HUSAIN keep up the good work..looking forward for your next book.


Nama: Nor Aini binti Osman
Rating: 3 out of 5
komen:

Terbaekkkk.....thanks Farah untuk cerita yang best sangat....santai dan menghiburkan...berulang kali baca masih tak jemu.....





Koleksi Penulis:
  1. Astana Fantasi 2: The Untold Story
  2. Dia...Random Guy
  3. Hanya Dia...Cinta

Cari bahan berkaitan mengikut kategori:
Kategori (utama) : Novel
Kategori (sub) : Cinta
SSL Certificates MasterCard VeriSign Verified Visa Twitter Click Facebook MPHClick Payment Option